100 miljoner SEK i nya affärer, inklusive SATCOM, Fortune 100-kund och ett strategiskt samarbete inom AI-Photonics. Säkrat ytterligare likviditet på cirka 80 miljoner SEK inklusive lån och konvertibler.

Kista, Sverige // 03 maj 2024 // Sivers Semiconductors AB (STO: SIVE), en ledande leverantör av integrerade kretsar och moduler för avancerade kommunikations- och sensorsystem för AI-photonics, SATCOM och 5G/6G, rapporterade idag sina resultat för första kvartalet för räkenskapsåret 2024. Företaget levererade stabila resultat, säkrade nya affärer värda 100 miljoner SEK, inklusive en Fortune 100-kund och en strategisk kund inom AI-photonics, och bibehöll sin tillväxt efter ett rekordår 2023.

Finansiella höjdpunkter:

  • Omsättning för Q1 2024 på 56 miljoner SEK, i linje med föregående års omsättning som hade en betydande tillväxt på 113 %.
  • Justerad EBITDA förbättrades med cirka 35% till -7,6 miljoner SEK (-11,7).
  • EBITDA förbättrades med cirka 35% till -9,5 miljoner SEK (-15,0).
  • Säkrade fyra nya affärer till ett sammanlagt värde av cirka 100 miljoner SEK (10 miljoner US-dollar), inklusive en Fortune 100-kund, en strategisk kund inom AI-photonics med en affär värd 1,3 miljoner US-dollar (13,5 miljoner SEK), och två SATCOM-affärer, vilket bygger upp Sivers pipeline för fortsatt tillväxt.

Operationella höjdpunkter:

“Efter ett rekordår 2023 har vi börjat 2024 med ett stabilt kvartal, med en förbättrad EBITDA på cirka 35% jämfört med föregående år,” sade Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors. “Denna tillfälliga nedgång i tillväxten är förväntad, då vi samlar styrka för fortsatt expansion under andra halvåret 2024 och därefter. De fyra nya viktiga affärer vi vann under kvartalet, till ett sammanlagt värde av cirka 100 miljoner SEK, är ett bevis på vår starka pipeline och framtida tillväxtpotential.”

Sivers Semiconductors fortsätter att göra betydande framsteg inom SATCOM, 5G och sektorerna inom AI-photonics. Företagets deltagande i branschevenemang som OFC och MWC har väckt betydande intresse för dess produkter, vilket har lett till fruktsamma möten och potentiella samarbeten med viktiga kunder. Företaget har också säkrat ytterligare likviditet på cirka 80 miljoner SEK genom lån och konvertibler, vilket resulterar i totalt 78 miljoner SEK i kontanter och återstående oanvända lånefaciliteter vid periodens slut.

“Vi är övertygade om vår förmåga att fortsätta vår tillväxtresa, med en genomsnittlig historisk tillväxttakt på över 40 % under de senaste 7 åren kommer Sivers att fortsätta växa de kommande 3 åren,” tillade Storm. “Vi förväntar oss accelererande tillväxt igen under andra halvåret 2024 och ytterligare tillväxt under den andra delen av den kommande treårsperioden, då produktionsvolym driver vår organiska tillväxt och ökar andelen produktförsäljning vs NRE  från dagens cirka 30% av omsättningen till över 80% vid slutet av perioden 2026.”

För mer information vänligen kontakta:
Anders Storm, koncernchef, Sivers Semiconductors
Tel: +46 70 262 6390
E-post:
[email protected]

Denna information är sådan som Sivers Semiconductors AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 maj 2024 kl. 08.00 CET.

Sivers Semiconductors AB (STO: SIVE) är ledande inom SATCOM, 5G, 6G, Photonics och Silicon Photonics och driver innovation inom global kommunikation och sensorteknologi. Våra affärsenheter, Photonics och Wireless, levererar banbrytande, integrerade chips och moduler som är avgörande för högpresterande trådlösa gigabit- och optiska nätverk. Vi vänder oss till ett brett spektrum av industrier från telekommunikation till flyg- och rymdbranschen, och vi uppfyller det ökande behovet av beräkningshastighet och AI-applikationsprestanda, och ersätter elektriska med optiska anslutningar för en mer hållbar värld. Våra trådlösa lösningar skapar vägar i avancerade SATCOM/5G/6G-system, medan vår fotonikexpertis revolutionerar anpassade fotoniska halvledarenheter för optiska nätverk och optisk avkänning, vilket gör oss till en pålitlig partner för Fortune 100-företag såväl som nya enhörningar. Med innovation i vår kärna har Sivers Semiconductors åtagit sig att leverera skräddarsydda, högpresterande lösningar för en bättre ansluten och säkrare värld. Upptäck vår passion för perfektion på www.sivers-semiconductors.com.

Share
Close