Barcelona // Spanien // 26 februari 2024 // Sivers Semiconductors AB (STO:SIVE) meddelade idag den kommersiella lanseringen av sin nya högpresterande, toppmoderna och kostnadseffektiva Radiofrekvens(RF)-modul BFM02803, som täcker 5G FR2 millimetervågsbanden N257, N258 och N261 (från 24,25 GHz till 29,5 GHz).

Modulen BFM02803 – presenterad på Mobile World Congress (MWC) 2024 – är optimerad för högpresteranda, högeffektiva applikationer för fasta trådlösa accessnät (FWA), möjliggör differentiering och uppfyller kraven för storskalig produktion av FWA-produkter. Modulen är designad för att integreras med ledande basbandmodem.

BFM02803 stödjer 2×2 MIMO med dubbel polarisation både nedströms och uppströms för kanaler upp till 1,2 GHz. Den nya modulen inkluderar 32 dubbel-polariserade antennelement med elektronisk styrning sk. "beamforming” i två dimensioner (2D). Den unika 2D-modulen ger möjlighet att styra radiovågorna både horisontellt och vertikalt.

"Sivers Semiconductors fortsätter att driva framåt med ännu fler 5G-innovationer. Genom att kombinera marknadsledande prestanda hos TRB02801 RFIC med innovativ antennutformning får vi den flexibilitet och prestanda som krävs för storskaliga utrullningar av 28 GHz FWA-nätverk.", sade Anders Storm, VD och koncernchef för Sivers Semiconductors.

Autonoma kalibreringsrutiner och enkla basbandsgränssnitt gör modulen enkel att installera och hantera, modulen är optimerad för storskalig och kostnadseffektiv montering. Dessutom möjliggör den högre effekten som är större än +50 dBm per polarisation produktutrullningar inom de flesta FWA-applikationerna med lägsta möjliga total ägandekostnad.

Anders Storm fortsätter: "Den här modulen kommer att förbättra våra kunders lönsamhet och göra deras 28 GHz FWA- produkt konkurrenskraftig."

Modulen BMF02803 kommer att visas upp i en live-demonstration med en fullt funktionell och realiserbar referensdesign för basstationer, baserad på NXP:s Layerscape® Access LA12xx basbandsprocessor, Sivers 5G millimetervågs- transceivermodul, TRB02801, och PureSoftwares mjukvarustack under MWC 2024.

För ytterligare information om denna lösning, se: https://www.siverssemiconductors.com/sivers_puresoftware_nxp-in-cooperation/

Modulen BMF02803 finns tillgänglig för första kundprover.
RFIC TRB02801 finns tillgänglig för volymproduktion.

Mer information om denna toppmoderna 28 GHz 5G millimetervåg RF-modul och live-demonstrationen kommer att presenteras i Sivers Semiconductors monter #5E2 i Hall 5 från den 26 februari till den 1 mars 2024.

För att kontakta oss, besök vår monter eller skicka ett e-postmeddelande till: [email protected]

Om BFM02803: https://www.sivers-semiconductors.com/sivers-wireless/wireless-products/rf-modules/bfm02803/

Om TRB02801: https://www.sivers-semiconductors.com/sivers-wireless/wireless-products/rfics-and-bfics-for-licensed-and-unlicensed-5g/trb02801/

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD och Koncernchef Sivers Semiconductors
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost: [email protected]

ivers Semiconductors AB (STO: SIVE) är ledande inom SATCOM, 5G, 6G, Photonics och Silicon Photonics och driver innovation inom global kommunikation och sensorteknologi. Våra affärsenheter, Photonics och Wireless, levererar banbrytande, integrerade chips och moduler som är avgörande för högpresterande trådlösa gigabit- och optiska nätverk. Vi vänder oss till ett brett spektrum av industrier från telekommunikation till flyg- och rymdbranschen, och vi uppfyller det ökande behovet av beräkningshastighet och AI-applikationsprestanda, och ersätter elektriska anslutningar med optiska anslutningar för en mer hållbar värld. Våra trådlösa lösningar banar väg för avancerade SATCOM/5G/6G-system, medan vår fotonikexpertis revolutionerar anpassade fotoniska halvledarenheter för optiska nätverk och optisk avkänning, vilket gör oss till en pålitlig partner för Fortune 100-företag såväl som nya enhörningar. Med innovation i vår kärna har Sivers Semiconductors åtagit sig att leverera skräddarsydda, högpresterande lösningar för en bättre ansluten och säkrare värld. Upptäck vår passion för perfektion på https://www.sivers-semiconductors.com

Share
Close