Sivers Semiconductors AB meddelar idag att dotterbolaget Sivers Wireless har vunnit ny design win med ett nordamerikanskt telekombolag. Denna nya kund kommer att utveckla produkter för marknaden för olicensierad 5G-millimetervåg genom att utnyttja Sivers marknadsledande 60 GHz-teknologi.

En hörnsten i kundens erbjudande kommer att vara den nya 2D styrbara antennmodulen från Sivers Wireless, BFM06009, som skapar flexibilitet och robusthet under utrullning och drift av nya produkter. BFM06009 är unik då det är den enda kommersiellt brett tillgängliga modulen med elektronisk styrning av antennen i två dimensioner, som med sin marknadsledande prestanda kan användas över hela 57-71 GHz-bandet. Att 60 GHz-bandet är olicensierat gör det utomordentligt lämpligt för snabb utrullning av bredbandsnät där slutanvändarna efterfrågar gigabit-hastigheter.
”Vi fortsätter att addera ytterligare 5G-design wins och detta är vår 25:e. Med statligt finansierade bredbandsinvesteringar i USA i form av ”the New Infrastructure Fund” och ”the Rural Digital Opportunity Fund”, har möjligheterna för Sivers inom olicensierad 5G ökat kraftigt under de senaste sex månaderna. Denna kund är ytterligare ett exempel på vårt framgångsrika erbjudande för den nordamerikanska marknaden och ytterligare en anledning för oss att öppna ett kontor i USA”, säger Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers Semiconductors.

Läs mer om Sivers RF modules: https://www.sivers-semiconductors.com/rf-modules/

Se videon om BM06009: https://www.youtube.com/watch?v=qYil58fT358

För mer information vänligen kontakta:
Anders Storm, vd och koncernchef  
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost:
[email protected]

Sivers Semiconductors är noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 (0) 8 463 83 00, [email protected]

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som genom sina två affärsområden Wireless och Photonics levererar chip och integrerade moduler. Wireless utvecklar RF-chip och antenner för avancerade 5G system till data-och telekommunikationsnät. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlödskommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: www.sivers-semiconductors.com

 

Share
Close