Sivers Semiconductors AB (publ) (“Sivers”) har utsett Harish Krishnaswamy, medgrundare av och tidigare CTO på MixComm, till Managing Director (MD) för Sivers Wireless. Harish Krishnaswamy kommer också att ta plats i ledningsgruppen för Sivers.

Mike Noonen, tidigare tillförordnad MD för Sivers Wireless och USA-chef (US President) kommer att fortsätta som rådgivare till Sivers.

Jag är väldigt glad att Harish Krishnaswamy har tackat ja till rollen som MD. Harish har ett fantastiskt nätverk i USA och är mycket välkänd inom halvledarindustrin. Detta kommer att ytterligare stärka vårt fokus i USA och stödja oss på vår största marknad,” säger Anders Storm, VD för Sivers Semiconductors.

Sivers Wireless har två utvecklingsenheter. Den i USA, som har drivits av Harish Krishnaswamy, kommer nu att drivas av Arun Natarajan, tidigare Vice VD för RF-teknik vid MixComm och professor i elektro- och datorteknik vid Oregon State University.

Harish Krishnaswamy erhöll sin B.Tech. examen i elektroteknik från IIT Madras, Chennai, Indien, 2001, och M.S. och Ph.D. examen i elektroteknik från University of Southern California (USC), Los Angeles, CA, USA, 2003 respektive 2009. Han började 2009 på Electrical Engineering Department, Columbia University, New York, NY, USA, som professor och chef för Columbia High-Speed ​​and Millimeter-Wave IC Laboratory (CoSMIC). 2017 var han med och grundade MixComm Inc., som förvärvades av Sivers Semiconductors i februari 2022. Han har mottagit ett flertal utmärkelser i både akademiska och industriella miljöer.

"Jag är oerhört hedrad över att få axla rollen som MD för Sivers Wireless och ser fram emot att arbeta nära Anders och hela teamet inom den trådlösa verksamheten. Vi befinner oss i en mycket spännande tid med stora och spännande möjligheter framför oss inom breda makrotrender,” säger Harish Krishnaswamy.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD och Koncernchef Sivers Semiconductors
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost: [email protected]

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade kretsar (IC:er) och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, strålformande front end -IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: http://www.sivers-semiconductors.com

Share
Close