Sivers Semiconductors AB meddelar idag att bolagets affärsområde Sivers Wireless har tecknat ett utvecklingsavtal för en avancerad satellitkommunikationslösning med Thorium Space, ett polskt satellitkommunikationssystemsbolag. Avtalet är ett första steg i utvecklingen av avancerade chipsets för markterminaler för satellitkommunikation, samt rymdbaserade enheter. Värdet på avtalet är cirka 19,5 miljoner kronor (1,85 MUSD).

Avtalet täcker ett första utvecklingssteg och avser leverans av fungerande prototyper av flera olika dedikerade chip för olika mm-vågs frekvenser för avancerade satellitkommunikationssystem. I nästa fas, som inte ingår i nuvarande avtal, är potentialen betydande, eftersom chipen kommer att vidareutvecklas, kvalificeras och förberedas för massproduktion för att stödja både mark- och rymdbaserade lösningar för att så småningom rullas ut i volym från och med andra halvåret 2024.

Utvecklingsaktiviteterna för detta avtal startar i mars 2023 och är planerade att löpa fram till slutet av 2023. Marknaden för satellitkommunikationschip beräknas innebära en total adresserbar marknad (TAM) för Sivers typ av chipset på över 5 miljarder USD under perioden 2023–2030[1].

"Jag är personligen oerhört glad för samarbetet med Sivers och det är precis vad vi har väntat på. Det innebär att vi kan utveckla och leverera de bästa mögliga aktiva antennlösningarna till det globala mark- och rymdsegmentet utan att kompromissa”, säger Paweł Rymaszewski, vd för Thorium Space.

"Jag är mycket glad över att arbeta med Thorium Space och att bidra med de bästa chipsetsen för deras mark- och rymdlösningar. Det här är första gången vi tillhandahåller lösningar som är avsedda att installeras i rymden och det är väldigt spännande att samarbeta med ett så framgångsrikt och innovativt företag som Thorium Space”, säger Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors.

Om Thorium Space
Thorium Space Sp. z o. o. är ett bolag inom avancerade satellitkommunikationssystem (Space Advanced Communication Company) som designar innovativa tekniska lösningar för konstruktion av rymdfordon och intelligenta gruppantenner, tillämpliga inom rymdindustrin och försvarssektorn. Thorium är ett tvärvetenskapligt team om nästan 40 rymdteknikingenjörer och specialister inom närliggande områden med kontor i Wrocław och Warszawa. 2021 valdes Thorium Space bland annat ut som en av de tio mest innovativa startupsen inom rymdteknologi och belönades som ett av 5 Top Space Tech Global Manufacturing Solutions av 288 undersökta företag.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost:
[email protected]

Denna information är sådan information som Sivers Semiconductors är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 november 2023 kl. 07:00 CET.

REF 1: NSR Report “Flat Panel Satellite Antenna Analysis, 6th Edition”

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som genom sina två affärsområden Wireless och Photonics levererar chip och integrerade moduler. Wireless utvecklar RF-chip och antenner för avancerade 5G system till data-och telekommunikationsnät. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlödskommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: www.sivers-semiconductors.com

[1] NSR Report “Flat Panel Satellite Antenna Analysis, 6th Edition”

Share
Close