Sivers Semiconductors (”Sivers”) annonserar idag att Sivers har rekryterat nuvarande styrelseledamot Lottie Saks som ny CFO. Hon tillträder sin nya roll i juni.

Lottie Saks har en lång och bred erfarenhet av ledande roller inom finansområdet i företag med betydande internationell verksamhet samt från listade bolag på Nasdaq Stockholms huvudlista. Lottie Saks kommer närmast från rollen som CFO på Haldex och tidigare Cint. Dessförinnan arbetade hon i fem år som CFO på OneMed. Hon har tidigare haft ledande befattningar på bland andra OMX Technology Financial Markets och Johnson & Johnson. Hon började sin karriär med revision på Arthur Andersen. Lottie Saks har sedan nästan tre år suttit i styrelsen för Sivers och innehar även rollen som ordförarande i revisionsutskottet. Denna post kommer hon lämna i och med att hon tillträder sin nya roll i juni. Hon efterträder Håkan Rippe som lämnar bolaget i juli 2023.

Jag är mycket glad över att få välkomna Lottie till rollen som CFO på Sivers. Hennes tidigare erfarenhet från Sivers samt breda erfarenhet från internationella verksamheter kommer att vara mycket värdefullt i vårt fortsatta arbete att utveckla Sivers till ett mycket framgångsrikt internationellt halvledarbolag. Lottie blir en viktig del i att fortsatta driva vår tillväxt och lönsamhet och jag ser mycket fram emot att arbeta med henne. Jag vill samtidigt tacka Håkan Rippe för ett gediget arbete under hans snart två år på Sivers”, säger Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers.

Det är en ära att få ta över CFO-rollen i Sivers i detta läge. Sivers är idag på en imponerade tillväxtresa och adresserar ett stort antal megatrender som alla har en mycket stor potential. Jag ser verkligen fram emot att bidra till bolagets tillväxtresa”, säger Lottie Saks, tillträdande CFO Sivers.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost: [email protected]

Share
Close