Kista, Sverige // Mars 26, 2024 // Sivers Semiconductors AB (STO: SIVE), en ledande leverantör av lasrar för AI-fotonik och integrerade chip & moduler för de mest avancerade kommunikations- och sensorlösningarna, meddelar idag att vd Anders Storm har beslutat att lämna sin position för nya utmaningar utanför bolaget. Sivers har inlett ett globalt sökande efter en ny vd. Anders Storm kommer att kvarstå i sin tjänst tills den nya vd:n har tillträtt eller tills utgången av Anders Storms uppsägningstid om sex månader, dvs september 2024.

Bami Bastani, styrelseordförande, uttryckte sin uppskattning för Anders Storms ledande roll i bolaget under det senaste decenniet, "Anders har gett betydande bidrag till Sivers Semiconductors genom att utveckla ett globalt företag som är unikt positionerat med laserlösningar på den framväxande marknaden för Silicon Photonics för AI och trådlösmillimetervågsteknik inom Satcom. Tack vare många nya kunder och en breddad produktportfölj hade Sivers 2023 sitt bästa år någonsin i intäkter och tillväxt. Vi tackar Anders och önskar honom all lycka framöver.

"Efter en lång och produktiv tid på Sivers har det här varit ett svårt beslut för mig. Sivers är ett fantastiskt företag med otroliga duktiga människor med en enorm potential. Jag kommer att fortsätta leda organisationen med stort engagemang under resten av min tid på bolaget”, säger Anders Storm.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Dr. Bami Bastani, styrelseordförande
Tel: +1 908 87 28 370
Epost: [email protected]

Denna information är sådan som Sivers Semiconductors AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 mars 2024 kl. 07:30 CET.

Sivers Semiconductors AB (STO: SIVE) är ledande inom SATCOM, 5G, 6G, Photonics och Silicon Photonics och driver innovation inom global kommunikation och sensorteknologi. Våra affärsenheter, Photonics och Wireless, levererar banbrytande, integrerade chips och moduler som är avgörande för högpresterande trådlösa gigabit- och optiska nätverk. Vi vänder oss till ett brett spektrum av industrier från telekommunikation till flyg- och rymdbranschen, och vi uppfyller det ökande behovet av beräkningshastighet och AI-applikationsprestanda, och ersätter elektriska med optiska anslutningar för en mer hållbar värld. Våra trådlösa lösningar skapar vägar i avancerade SATCOM/5G/6G-system, medan vår fotonikexpertis revolutionerar anpassade fotoniska halvledarenheter för optiska nätverk och optisk avkänning, vilket gör oss till en pålitlig partner för Fortune 100-företag såväl som nya enhörningar. Med innovation i vår kärna har Sivers Semiconductors åtagit sig att leverera skräddarsydda, högpresterande lösningar för en bättre ansluten och säkrare värld. Upptäck vår passion för perfektion på www.sivers-semiconductors.com

Share
Close