Sivers Semiconductors AB meddelar idag att dess japanska huvudkund Fujikura, efter flera framgångsrika kundförsök, nu förbereder starten på en fullskalig, högkvalitativ volymproduktion av deras 60 GHz kommunikationsmodul.

Sivers Semiconductors och Fujikura har arbetat nära tillsammans i flera år för att  gemensamt erbjuda denna konkurrenskraftiga 60 GHz kommunikationsmodul. Fujikura har utvecklat en kompakt modul som innehåller basbandsmodem, antenn och en RF front-end RFIC från Sivers Semiconductors (TRX BF/01). Denna modul, utvecklad av Fujikura, är byggd på deras eget Low Liquid Crystal (LCP) -material och Fujikura antenndesign.

Kiyoshi Kobayashi, produktägare av 60 GHz -kommunikationsmodulen på Fujikura förklarar: ”Vi har arbetat mycket nära Sivers Semiconductors i flera år och de har givit utmärkt vägledning och stöd under utvecklingen och integrationen av vår nya 60 GHz -modul. Under det senaste året har vi haft stora framgångar i flera försök och pilotprojekt som vi har varit med om och nu tar vi nästa viktiga steg för att säkerställa vår förmåga att tillhandahålla höga volymer och produkter av god kvalitet till marknaden ”

Anders Storm, VD för Sivers Semiconductors, säger: ”Fujikura är ett välkänt företag med många möjligheter, och det är en ära att få arbeta med deras 60 GHz-team i detta projekt. Med noggrannhet och mycket höga kvalitetsstandarder har de tagit steg för att nå en punkt där de nu tar det sista steget för att kommersiellt driva de många nya möjligheterna inom kommunikation på 60 GHz-marknaden. Vi är mycket glada att se att de nu går in i denna fas.

Som en del av detta projekt startar nu också Sivers Semiconductors och Fujikura kommersiella förhandlingar för att nå ett långsiktigt volymköpsavtal som förväntas vara klart under hösten.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost:
[email protected]

Share
Close