Sivers Semiconductors AB meddelar idag att det litauiska hi-techbolaget 8devices har passerat en kritisk milstolpe i deras utveckling av en ny 60 GHz-produkt för fast trådlös bredbandsaccess (FWA). 8devices har nu fullt fungerande prototyper tillgängliga, Sivers Wireless har tidigare kommunicerat ett signerat supplyavtal med 8devices med ett uppskattat värde av 70-100 MSEK under perioden 2021-2024. Tillsammans med denna positiva återkoppling från slutkunden, uppskattar nu 8devices att deras behov från Sivers Semiconductors ökar med 30-50% för samma period.

Det är fascinerande att se hur snabbt 8devices har tagit till sig vår teknologi och integrerat den tillsammans med Renesas modem till en fullt fungerande produkt redo för fältförsök. Vi skrev under avtalet med 8devices i december förra året och mindre än 5 månader senare har de en produkt redo. Det är en exceptionellt snabb utveckling av så komplexa produkter.”, säger Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers Semiconductors.

Jonas Sabaliauskas, vd för 8devices fortsätter: ”Det har varit fantastiskt att jobba med Sivers i detta projekt. Vi har sannolikt aldrig sett ett system fungera så väl på 60 GHz med en problemfri och väl fungerande set-up att använda i vår design. Deras produkter och support har varit enastående och gjort det enkelt för oss att utveckla vår produkt. Vi är övertygade att vår nya 60 GHz-produkt kommer att ha marknadens bästa  prestanda och ser fram emot utrullning av kund med start redan under sommaren.

Anders Storm tillägger: ”Förutom den exceptionella hastigheten i deras utveckling är det riktigt intressanta att 8devices lyckats göra en så kompakt modul och samtidigt kunna erbjuda en sådan högpresterande produkt för marknaden för trådlös bredbandsaccess.

8devices är ett litauiskt hi-techbolag som erbjuder produkter för trådlös bredbandsaccess på den globala marknaden och är specialiserad på att utveckla radioprodukter i nära samarbete med sina kunder.

För mer information vänligen kontakta:
Anders Storm, vd och koncernchef
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost: [email protected] 

Sivers Semiconductors är noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 (0) 8 463 83 00, [email protected]

Denna information är sådan som Sivers Semiconductors är skyldig att offentliggöra enigt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 juni 2021 kl.12:45 (CET).

Share
Close