Barcelona, Spanien - Sivers Semiconductors (”Sivers”) annonserar idag ett samarbete med Intel och WiSig Network för att lansera världens första lösning för 5G millimetervåg FR2 Standalone kundterminal (CPE).

De tre företagen utvecklar gemensamt lösningen för att adressera den stora möjligheten kring 5G millimetervåg i Indien, men även för att kunna möta det globala marknadsbehovet för Standalone, FR2-lösningar. Den indiska totala 5G-marknaden förväntas bli en av världens största**, med en omsättning på 120 miljarder USD i slutet av 2023*. Med denna banbrytande lösning står de tre bolagen beredda att leda vägen mot att möta detta ökande behov.

Intel, WiSig och Sivers utvecklar gemensamt världens första fristående, s.k. ”standalone”, 5G-millimetervåg-FR2-lösning för kundnära utrustning (CPE) som även kan utnyttjas som en integrerad ”backhaul”- terminal i 5G-radioaccessnät under 6 GHz. Denna unika lösning baseras på Intel’s FÅGA portfölj ”Agilex” , Sivers RF- och antennteknologi, samt fullstack-mjukvara utvecklad av WiSig och kommer att live demonstreras i Sivers monter (monter #5E2) under MWC2023 i Barcelona den 27 februari – 2 mars.

”Vi är mycket glada över att arbeta tillsammans med Sivers och Intel för att kunna lansera denna produkt på marknaden”, säger Kiran Kuchi, grundare av WiSig Network, och fortsätter: ”Vår full-stack mjukvara kombinerad med Intels Agilex plattform och Sivers RF och antennteknologi kommer att ge kunder en helt unik och banbrytande lösning. Denna kundnära lösning gör det möjligt för operatörer att installera sina 5G-nät i gatunivå genom att den stödjer flexibla utrullningar i områden med hög täthet av 5G-NR-celler, både i urbana och rurala områden, utan att vara beroende av dyr trådbunden ”backhaul”.

”Det är fantastiskt att se hur våra team kommer samman för att förverkliga denna lösning och det är, ännu en gång, ett tydligt bevis på att ett öppet och agnostiskt förhållningssätt skapar det bästa partnerskapet för ekosystemet. Detta är inte bara en viktig lösning för de traditionella mobiloperatörerna utan kommer även att bli en väsentlig ”game changer” för de företag som hanterar privata 5G-nät, eftersom de nu kommer att få tillgång till hela paletten av fördelar som Standalone 5G-millimetervåg-terminaler ger”, säger Anders Storm VD och koncernchef på Sivers Semiconductors.

”Intel’s produktfamilj inom FPGA, ”Agilex” är marknadsledande med två gånger högre prestanda per watt jämfört med andra 7nm FPGA:er*** och är en unik lösning för att realisera 5G-millimetervåg-system”, tillägger Mike Fitton, VP och GM för Intel’s Network Business Division. ”Integrationen av Agilex FPGA:er med Sivers analoga trasnceiver tillsammans med WiSig Network’s expertis utnyttjar respektive styrkor hos de tre bolagen och skapar en enastående lösning för den indiska marknaden och vidare.”

            För ytterligare information kring lösningen, vänligen se:

 https://www.sivers-semiconductors.com/first-5g-millimeter-wave-fr2-stand-alone-cpe-solution/

* Market report issued by Techarc:

https://indbiz.gov.in/5g-to-increase-telecom-industrys-revenue-by-inr-1-trn-every-3-years/

** Market report issued by Astute Analytica: 

https://www.astuteanalytica.com/industry-report/india-5g-market 

*** Intel Performance Index:

https://edc.intel.com/content/www/us/en/products/performance/benchmarks/agilex-fpga/

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost:
[email protected]

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade kretsar (IC:er) och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, strålformande front end -IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: http://www.sivers-semiconductors.com
 

WiSig Networks Private Limited, based out of Hyderabad, India, is a leading 5G wireless technology, product IP and solution provider. WiSig Networks collaborates with semiconductor and processor companies to create reference platforms for 5G gNodeB and 5G IAB, licenses its designs and software to the original equipment maker. WiSig also works with ecosystem partners like ODMs, EMS partners to manufacture and deploy wireless communication equipment, consumer and IoT devices.

Share
Close