Sivers Semiconductors AB meddelade idag att dess dotterbolag Sivers Wireless i samarbete med Rohde & Schwarz, en marknadsledande leverantör av test- och mätlösningar för radiofrekvens(RF)-komponenter och den trådlösa industrin, har testat prestandan hos Sivers Semiconductors’ marknadsledande integrerade RF-millimetervågskrets (RFIC) TRXBF01. TRXBF01, som stödjer upp till 128QAM enkel bärvågsmodulering över hela frekvensområdet 57-71GHz, testades framgångsrikt med både 802.11ay och den nya 3GPP-releasen 17 5G-NR-U-moduleringar upp till 64QAM.

När 5G-nätverk rullas ut globalt fortsätter utvecklingen av 5G New Radio (5G NR) millimetervågs-standarden. Med Release 17 kommer 3GPP att utöka frekvensstödet för 5G NR-standarden hela vägen till 71 GHz i mitten av 2022. Denna förlängning kräver en anpassning av det fysiska lagret och stöd för bredare signalbandbredder på upp till 2 GHz. Stödet för detta nya frekvensband innebär nya utmaningar för tillverkare av RF-transceivrar som redan är inriktade på cellulära applikationer, men också möjligheter för dem som hittills är specialiserade på design och tillverkning av transceiverchip för icke-cellulära IEEE-standarder som arbetar i dessa millimetervågsband.

Testet utfördes hos Rohde & Schwarz i München. För de gemensamma testinsatserna tillhandahöll Sivers Semiconductors ett utvärderingskit (EVK) som enhet under test (DUT), driven av den marknadsledande RFICn TRXBF01 och RF-antennmodulen BFM06010.

Demonstrationen visade inte bara på Sivers Semiconductors' förmåga inom 802.11ay-standarden utan gav också bevis på utmärkt 5G NR-prestanda vid 57-71GHz.

Erik Öjefors, Chief Technology Officer för Sivers Wireless säger: "Detta har varit en värdefull möjlighet för Sivers Semiconductors att kunna ge ytterligare ett bevis på vår världsledande millimetervågsteknik. Tillsammans med Rohde & Schwarz har vi visat att den höga prestandan hos våra millimetervåg-RFIC-chip möjliggör en väg för framtida NR-U-utrullningar i 60 GHz-bandet baserat på den kommande 3GPP Release 17-standarden. Tidig tillgång till test- och mätlösningar som kan hantera nya och kommande standarder som 5G NR i 60 GHz-bandet är avgörande för vår mission att ligga i framkant av teknikutvecklingen.”

Andreas Pauly, Executive Vice President Test & Measurement på Rohde & Schwarz, fortsätter: "Tillsammans med Sivers Semiconductors sätter vi ytterligare en milstolpe för den trådlösa industrin. Med våra innovativa test- och mätlösningar verifierar vi nya funktioner inom 5G New Radio-standarden, vilket visar vårt kontinuerliga engagemang för våra partners och kunder. Genom detta gör vi det möjligt för dem att utveckla banbrytande teknik som kommer att göra avancerade 5G-användarfall för konsumenter och företag till verklighet."

Läs mer
Rohde & Schwarz pressmeddelande:
https://www.rohde-schwarz.com/se/about/news-press/all-news/sivers-semiconductors-and-rohde-schwarz-collaborate-on-testing-5g-rf-transceivers-up-to-71-ghz-press-release-detailpage_229356-1154496.html
Video produkttest:
https://www.rohde-schwarz.com/se/products/test-and-measurement/signal-generators/promo-smw200a-use-case-5-premium-video_255306.html#media-gallery-4

Sivers Semiconductors moduler:
https://www.sivers-semiconductors.com/rf-modules/

Share
Close