Sivers Semiconductors AB (“Sivers”) meddelar idag att dess affärsenhet Sivers Wireless, har anslutit sig till en koalition av 85 organisationer i sju delstater i USA som lämnat in en ansökan om investeringar från den amerikanska federala CHIPS and Science Act.

Sivers Wireless och mer än 85 organisationer från hela den nordöstra regionen av USA har lämnat ett förslag till den amerikanska federala regeringen om att skapa Northeast Microelectronics Coalition, en regional knutpunkt som kommer att främja mikroelektronikbehoven hos det amerikanska försvarsdepartementet (DoD) samtidigt som det stimulerar till nya jobb, utbildningsmöjligheter för arbetskraft och investeringar i regionens avancerade tillverknings- och tekniksektorer. Koalitionen lämnade in förslaget till DoD:s Microelectronics Commons-program, vilket finansieras av 2022 CHIPS and Science Act som syftar till att samla tillverkning av mikroelektronik och halvledarteknologier och stödja utbildning av arbetskraft för dessa industrier. Delstaten Massachusetts har föreslagit upp till 40 miljoner dollar i matchande medel för att stödja detta förslag.

Microelectronics Commons kommer att sprida ungefär 1,6 miljarder dollar under de kommande fem åren för att stärka nio regionala knutpunkter över hela landet. Varje knutpunkt kommer att anpassas till ett eller flera teknikfokusområden: Kvantum, 5G/6G, Secure Edge, AI Hårdvara, Elektronisk Krigföring och s.k. ”Commercial Leap Ahead”. Northeast Coalitions inlämning inkluderar sex distinkta förslag för varje fokusområde som lyfter fram det starka ekosystemet för teknologi, tillverkning och försvar i Massachusetts och över nordöstra delen av landet. De regionala knutpunkterna kommer att tilldelas medel för att starta sin verksamhet under andra halvåret 2023.

Sivers Wireless är djupt involverat i projekt inom fokusområdena 5G/6G och Elektronisk Krigföring. Andra företag som är involverade i koalitionen inkluderar Nokia, Ericsson, GlobalFoundries och Raytheon för att nämna några.

"USA:s federala CHIPS and Science Act kommer att stimulera investeringar och innovation i halvledarindustrin som aldrig sett förut. DoD Microelectronics Commons-programmet är den första investeringen som kommer från CHIPS Act, och Sivers är glada över att vara en del av denna koalition. Detta möjliggörs naturligtvis av vårt transformativa förvärv av MixComm 2022, som har en lång historia av att arbeta med DOD ”, säger Anders Storm,koncernchef, Sivers Semiconductors.
 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD och Koncernchef Sivers Semiconductors
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost:
[email protected]

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade kretsar (IC:er) och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, strålformande front end -IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: http://www.sivers-semiconductors.com

Documents & links
Share
Close