Basel, Schweiz Sivers Semiconductors AB meddelar idag att bolagets dotterbolag, Sivers Photonics, framgångsrikt har demonstrerat sina CW-WDM MSA-kompatibla DFB-lasermatriser (distribuerad feedback) med Ayar Labs fjärroptiska SuperNova™-ljuskälla, vilket banar väg för tillämpningar som högpresterande datorer, artificiell intelligens och högdensitetsoptik. 

I denna gemensamma demonstration visas Ayar Labs SuperNova™-ljuskälla driven av Sivers Photonics DFB-lasermatris med åtta våglängder. Livedemonstrationen i Sivers Photonics monter (#616) pågår under hela ECOC-mässan (European Conference on Optical Communication) och visar två SuperNova™-moduler där varje modul har totalt 64 våglängder utan aktiv kylning (åtta diskreta våglängder över åtta optiska fibrer).

DFB-lasermatrisen bygger på produktplattformen InP100 och har tillverkats på Sivers egna 100mm-wafer-fabrik i Storbritannien. Matrisen är kompatibel med standarden CW-WDM MSA (Continuous Wavelength Division Multiplexing Multi-Source Agreement) och har en uteffekt på mer än 50mW per kanal vid CW-drift och ett 400GHz-kanalavstånd runt 1300nm.

Den optiska SuperNova™-källan från Ayar Labs ger upp till 16 våglängder av ljus och driver upp till 16 portar. I kombination med Ayar Labs optiska TeraPHY™ I/O-chiplet levererar lösningen datahastigheter i terabit med låg strömförbrukning och kort fördröjning över avstånd upp till hundratals meter jämfört med befintliga elektriska I/O-alternativ.

"Vi är glada över att visa upp integrationen av våra DFB-lasermatriser i SuperNova™-modulen live på ECOC 2022. Våra skräddarsydda DFB-lasermatriser kommer inte bara att stödja Ayar Labs optiska I/O-lösning utan kommer att möjliggöra tillväxten av ett starkt CW -WDM MSA-ekosystem för utveckling inom denna högvolymmarknad”, säger William McLaughlin, vd för Sivers Photonics.

"Denna framgångsrika demonstration av vår SuperNova™-ljuskälla med Sivers DFB-lasermatris är nyckeln till att få ut vår optiska I/O-lösning på marknaden i stor skala. Detta är också ytterligare ett bevis på att vi ser enorma framsteg i ekosystemmognad, med starkt stöd för CW-WDM MSA-standarden vilket säkerställer öppen utveckling och interoperabilitet för applikationer för optisk I/O”, säger Charles Wuischpard, vd för Ayar Labs .

"Det är en stor ära att få samarbeta med Ayar Labs och erbjuda banbrytande teknologi som är en förutsättning för framtida högpresterande datorarkitekturer. Med denna uppvisning av Sivers lasermatriser med Ayar Labs SuperNova™-teknologi visar vi att Sivers kan erbjuda de bästa lösningarna för denna framväxande marknad”, säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors.

Om Ayar Labshttps://www.ayarlabs.com

Om CW-WDM MSA:https://cw-wdm.org

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, VD
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost: [email protected]

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade kretsar (IC:er) och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, strålformande front end -IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: http://www.sivers-semiconductors.com

Share
Close