Sivers IMA Holdings AB (Nasdaq First North: SIVE) tillkännager idag att Uppsala Universitet har valts ut för att presentera en gemensam forskningsartikel vid European Conference on Antennas and Propagation (EuCAP). EuCAP är en av de viktigaste konferenserna inom antenner, som samlar forskare från hela världen. Med omkring 1200 deltagare är det den största konferensen i sitt slag utanför USA.

Forskningsartikeln är baserad på forskning utförd gemensamt av Sivers IMA och Uppsala universitet som en del av projektet ”60 GHz RF beam-steering solution with phased array antenna for Small Cell backhaul and wireless access points”, som delfinansieras av Vinnova. Forskningsartikelns titel är “Highly integrated low-loss multilayer PCB implementation of high-gain broadband antenna array for 60 GHz wireless access communications [1]”.

“Jag är mycket stolt över att vårt samarbete med Uppsala universitet har uppmärksammats på detta positiva sätt. Det är en stor ära för Sivers IMA att vara en del av detta och vi är mycket glada över att Uppsala universitet valts ut för att presentera sin forskningsartikel på en så välrenommerad konferens”, kommenterar Anders Storm, vd för Sivers IMA Holding AB.

Det gemensamma projektet mellan Sivers IMA och Uppsala universitet har pågått sedan juli 2016. Arbetet har utförts med stöd från det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem, en gemensam satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten.

Forskningsartikeln kommer att presenteras på tid och plats enligt nedan:

Konferens: 2018 12th European Conference on Antennas and Propagation

Plats: ExCel London ICC Capital Suite and Hall One Western Gateway Royal Victoria Dock London E16 1FR

Datum: måndag 9 april, klockan 13.30 – 15.30

Session: T01-1: MM – Wave Antennas for Mobile Communications

För ytterligare information,
Anders Storm, vd
Tel: 070 262 6390
E-mail: [email protected] 

Eller läs mer om hur man använder mm-vågs antenner i vårt senaste 5G blogg-inlägg: http://www.siversima.com/news/mmwave-for-5g-fixed-wireless-access-a-review/

[1] Författare: Imran Aziz, Robin Dahlbäck, Erik Öjefors, Anders Rydberg and Dragos Dancila

Erik Penser Bank är utsedd till Sivers IMA Holding ABs Certified Advisor på Nasdaq First North.

Tel: +46 8 463 80 00

Sivers IMA Holding AB är en ledande och internationellt erkänd leverantör, noterat på Nasdaq First North Stockholm under SIVE. De helägda dotterbolagen Sivers IMA och CST Global utvecklar, tillverkar och säljer banbrytande chip, komponenter, moduler och delsystem baserade på avancerad, proprietär halvledarteknik inom mikrovåg, millimetervåg och optiska halvledare. Huvudkontoret ligger I Kista utanför Stockholm. För mer information: http://siversima.com


Documents & links
Share
Close