Sivers IMA Holding AB (Nasdaq First North Growth Market: SIVE) meddelade idag att affärsområdet Photonics, CST Global, i samarbete med bolagets forsknings- och innovationspartner, imec, utökar sin silicon photonics-portfölj. Den gemensamma tekniken väntas uppmuntra efterfrågan av silicon photonics inom kostnadskänsliga applikationer som till exempel optisk interconnect för datacenter, optiska sensorer, molntjänster med mera.

Under de senaste decennierna har tekniken silicon photonics (SiPho) gjort snabba framsteg inom fiberoptisk kommunikation och optiska sensorer, men en allmänt tillgänglig, kostnadseffektiv lösning för att integrera laserchip i SiPho-chip har saknats, vilket bromsat upptaget på kostnadskänsliga marknader.

Anders Storm, vd för Sivers IMA, sade: ”Integrationen av imecs avancerade SiPho-plattform med våra indium fosfid (InP) DFB-lasrar och InP-reflekterande-optiska-halvledarförstärkare (RSOA), har redan visat utmärkta resultat. Vi förväntar oss att dessa nya chip kommer att uppmuntra ett bredare upptag av SiPho-produkter inom kostnadskänsliga marknader i industrin. Samarbetet mellan det exceptionella design- och tillverkningsteamet på vår photonics-enhet, CST Global, i Glasgow, Storbritannien och imecs världsledande forsknings- och innovationsnav inom nanoelektronik och digital teknik, möjliggör skapandet av disruptiva, integrerade SiPho-system med överlägsen prestanda till lägre kostnad.”

Samarbetet mellan CST Global och imec inleddes 2019. Det gemensamma teknikutbudet av effektiva, integrerade enheter av C-band (1530-1565nm) InP DFB-lasrar på imecs SiPho-plattform är nu tillgängligt. Ytterligare optimerings- och kvalificeringsarbete kommer att genomföras 2020 och de första prototyptjänsterna förväntas tidigt 2021. De två bolagen kommer att fortsätta arbeta nära för att utöka och anpassa plattformar, portföljer och kapacitet för att möta den ökande industriefterfrågan.

För mer information, se release från imec: https://www.imec-int.com/en/imec-press-releases

CST Global är ett helägt dotterbolag till Sivers IMA Holding inom affärsområdet Photonics.

För mer information, vänligen kontakta:

För ytterligare information,
Anders Storm, VD
Tel: 070 262 6390
E-mail: [email protected] 

Erik Penser Bank är Sivers IMA Holding ABs Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market.

Tel: +46 8 463 80 00

e-mail: [email protected]

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 mars 2020 kl. 08:00  CET.

Sivers IMA Holding AB är en ledande och internationellt erkänd leverantör, noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under SIVE. De helägda dotterbolagen Sivers IMA och CST Global utvecklar, tillverkar och säljer banbrytande chip, komponenter, moduler och delsystem baserade på avancerad, proprietär halvledarteknik inom mikrovåg, millimetervåg och optiska halvledare. Huvudkontoret ligger i Kista utanför Stockholm. För mer information: http://siversima.com.

Documents & links
Share
Close