Sivers IMA lanserar i samband med European Microwave Week i London en fullt integrerad RFIC som en komplett kapslad V-bands transceiver. Skillnaden mellan denna krets och tidigare generationers konvertrar från Sivers IMA är att kretsens alla delar är gjorda i Kisel-Germanium. Kretsen innehåller en komplett millimetervågs-transceiver (sändare och mottagare), digital styrning, signalkälla samt komplett analogt basband.

 ”Det är med stor glädje Sivers IMA nu lanserar en fullt integrerad RFIC-krets i Kisel-Germanium. Att vi dessutom blir först i världen med att även täcka de nya V-bandsfrekvenserna 64-71 GHz som FCC nyligen öppnat upp i USA gör det hela ännu mer intressant för våra kunder. Jag ser med stort intresse fram emot hur denna nya krets skall tas emot av marknaden. Att vi nu har en komplett RFIC med alla delblock i Kisel-Germanium ger oss nu den grundläggande plattformen, inklusive relevanta byggstenar för vår fortsatta utveckling av vår WiGig RFIC som skall släppas till marknaden under 2017” säger Anders Storm, vd på Sivers IMA.

Transceiverkretsen är paketerad i en eWBL-kapsel för enkel ytmontering på kretskort och mäter endast 7x7mm. Eftersom alla delar är utvecklade i Kisel-Germanium kan kostnaden för hela millimetervågstransceivern hållas låg och Sivers IMA kan därmed erbjuda komponenter med mycket bra pris prestanda för tillverkare av punkt till punkt länkar. Kretsen kommer i sin slutgiltiga version täcka hela V-bandet i USA från 57 GHz till 71 GHz. Prototyper av kretsen kommer finnas tillgängliga för nyckelkunder under Q1.

För mera information, vänligen kontakta:
Anders Storm, vd Sivers IMA, 070 262 63 90

 

SIVERS IMA är en ledande Europeisk leverantör av produkter baserade på mikro- och millimetervågsteknik. Företaget är internationellt erkänt som en stabil högkvalitetsleverantör. Huvudkontoret ligger i Kista utanför Stockholm. SIVERS IMA har under lång tid utvecklat och levererat systemkomponenter som bl.a. används till radiolänkar inom mobil kommunikation, radarsensorer och testutrustningar. Sivers IMA Holding AB är listat på AktieTorget under kortnamnet SIVE. För mer information: http://siversima.com. 

Documents & links
Share
Close